Workshop: op reis!

 

Koffers die al barstensvol zitten? Een beperkte hoeveelheid vloeistoffen toegelaten in het vliegtuig? Wij maken in deze workshop multi-fuctionele producten die zeker nog een plekje kunnen vinden in je bagage.

we staan stil bij:

het belang van de pH voor de huid


we maken:

- deospray (zonder bicarbonaat!) die ook kan dienen als anti-muggenspray
ster-ingrediënten: hydrolaat van salie, etherische olie van munt en  citroengras
Salie is een natuurlijke transpiratieregulator en muggen haten het. De etherische oliën van munt en citroengras verfrissen, en muggen haten ze. Citroengras is ontstekingswerend en niét fototoxisch.


- shampoobar met conditioner-werking
ster-ingrediënten:
etherische olie van rozemarijn, een cationische emulgator, kokosolie
De etherische olie van rozemarijn zorgt voor doorbloeding van de hoofdhuid en zorgt zo voor sterkere haarwortels, en nog iets: muggen haten deze olie. De kationische emulgator zorgt ervoor dat de shampoobar ook werkt als een conditioner. De kokosolie verzorgt het haar tot in de haarschacht.

-micellair water op oliebasis, dat ook kan dienen als billenspray 

ster-ingrediënt: plantenolie, hydrolaat van lavendel, vitamine E

Plantenolie reinigt en verzorgt je huid op milde wijze. Het hydrolaat van lavendel is geschikt voor ieder huidtype, en muggen haten het. Vitamine E is een anti-oxidant.

OF 

micellair water op basis van een detergent (zorgt voor waskracht), dat ook kan dienen als billenspray en als basisvloeistof voor vochtige doekjes
ster-ingrediënten: 
hydrolaat van lavendel, betain, aloë vera-gel
Het hydrolaat van lavendel is geschikt voor ieder huidtype, en muggen haten het. Betaine is een mild detergent en zorgt voor waskracht. Aloë vera-gel hydrateert en verzacht.